De pollenkalender geeft precies aan wanneer een gras, boom of onkruid bloeit. Zo kun je altijd voorbereid op pad. Bekijk hier de uitgebreide pollenkalender.

Download

In onze pollenkalender zie je snel wanneer welke pollen vaak voorkomen!

Wanneer je last krijgt van hooikoorts is afhankelijk van de bloeiperiode van de grassen, bomen en planten waarvoor je allergisch bent. Deze allergie wordt ook wel een pollenallergie genoemd. Er zijn verschillende soorten pollen, welke in meerdere periodes door het jaar heen stuifmeel afgeven. Lees hier alles over pollen.

Het weer speelt een grote rol in de bloeiperiode van de verschillende bomen, grassen en planten. Een warme winter kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de hooikoortsperiode eerder begint. Het weer heeft niet alleen invloed op het moment van bloeien, maar ook op de hoeveelheid pollen die door de lucht zweven. Zo is de kans op pollen in de lucht op warme, winderige het grootst. Op regenachtige dagen worden pollen daarentegen juist weer uit de lucht gespoeld. Ben je benieuwd wanneer welke pollen veel voorkomen? Op onze pollenradar kun je precies zien wanneer wat bloeit. Zo weet je wanneer je het meeste kans op hooikoortsklachten hebt.

Heb je last van hooikoorts? Houd dan in de bloeiperiode ook de hooikoortsverwachting in de gaten.