Wat te doen bij hooikoorts?

Één ding is zeker: hooikoortsklachten zijn vervelend! Wil je je hooikoortsklachten verlichten? Dan hebben we goed nieuws. Wij hebben namelijk tien handige tips tegen hooikoortsklachten voor jou!

Hooikoorts tip 1: Plaats anti-pollenhorren

Wanneer het binnenshuis iets te warm is zijn we geneigd om de ramen open te gooien. Hierdoor kunnen pollen in het huis terecht komen, waardoor hooikoortsklachten verergeren. Dankzij anti-pollen horren kan je je ramen openen en van frisse lucht genieten. Let op: pollenwerend gaas houdt niet alles tegen.

Hooikoorts tip 2: Gebruik een vochtig washandje om jeuk aan je ogen te verlichten

Wist je dat je niet in je ogen moet wrijven als je last hebt van jeuk? Als je buiten hebt gelopen heb je pollen aan je hand zitten. Als je in je ogen gaat wrijven, kan je de pollen overbrengen naar je ogen. Als je een vochtig washandje op jouw ogen plaatst, kan je de irritatie verminderen. Je kan ook de Prevalin oogdruppels* gebruiken voor extra verlichting.

Hooikoorts tip 3: Pas je sportschema aan de pollenverwachting

Ben je dol op sporten? Geen zorgen: als je veel last hebt van hooikoorts, kan je blijven sporten. Kijk voor het sporten naar onze hooikoortsverwachting. Hangen er veel pollen in de lucht? Kies dan voor binnensport, zoals fitness of een leuke ‘at-home workout’. Hangen er weinig pollen in de lucht? Dan kan je bijvoorbeeld voor hardlopen kiezen.

Hooikoorts tip 4: Zet je zonnebril op

Heb je veel oogklachten door hooikoorts? Draag dan een zonnebril als je buiten bent. Zo kan je je ogen tegen stuifmeel beschermen. Het is wel belangrijk om een bril te gebruiken die goed om je ogen heen sluit.

Hooikoorts tip 5: Vermijd stoffen die irritatie veroorzaken

Wist je dat bepaalde stoffen hooikoortsklachten kunnen verergeren? Huisstof, ammoniak, parfum, uitlaatgassen zijn voorbeelden van stoffen die irritatie kunnen veroorzaken.

Hooikoorts tip 6: Roken? Liever niet

Roken kan het slijmvlies prikkelen. Hierdoor kan je sneller op pollen reageren.

Hooikoorts tip 7: Probeer buitenkatten tijdens het pollenseizoen binnen te houden

Pollen kunnen aan het vacht van je kat blijven hangen. Als de kat weer thuis komt, komen de pollen ook binnen. Hierdoor kan je last krijgen van hooikoortsklachten.

Hooikoorts tip 8: Smeer een dun laagje vaseline op je neusvleugels

Een deel van de pollen zal aan het laagje vaseline kleven, waardoor er minder pollen in jouw neus terecht zullen komen.

Hooikoorts tip 9: Droog je wasgoed binnen

Het is erg verleidelijk om het wasgoed buiten te drogen als het lekker weer is. Maar dit is geen goed idee, want pollen kunnen op je schone was terecht komen. Het is daarom beter om je schone was binnen te drogen.

Hooikoorts tip 10: Gebruik hooikoorts medicatie

Wist je dat hooikoorts veroorzaakt wordt door histamine? Hooikoortsmedicatie bevat antihistaminica, welke hooikoortsklachten kan verminderen. Heb je last van hooikoorts? Probeer dan onze Prevalin Neusspray***.  Onze Prevalin Neusspray verhelpt een verstopte en/of loopneus.

 

*Prevalin Oogdruppels is een geneesmiddel en bevat dinatriumcromoglicaat. Lees voor gebruik de bijsluiter.
** Prevalin Allerstop is een geneesmiddel en bevat cetirizine. Lees voor gebruik de bijsluiter.
*** Prevalin Neusspray is een geneesmiddel en bevat dinatriumcromoglicaat. Lees voor gebruik de bijsluiter.