Het gras begint te groeien en de bomen staan in bloei. Voor jou kan dit de start van het hooikoortsseizoen betekenen: een seizoen met veel vervelende verschijnselen voor je gezondheid. Naast bekende verschijnselen als branderige ogen en een loopneus, kan het ook voorkomen dat je last krijgt van je keel of oren.

Waarom krijg je last van keelpijn tijdens het hooikoortsseizoen?

In het hooikoortsseizoen kan je lichaam allergisch reageren op verschillende soorten pollen die door de lucht zweven. Het inademen van pollen kan zorgen voor geïrriteerde slijmvliezen en droge en branderige luchtwegen. Een geïrriteerde keel kan leiden tot keelpijn en hoesten, de natuurlijke reactie van je lichaam om je longen schoon te maken en overtollig slijm af te voeren. Ook kriebelhoest is een mogelijk verschijnsel bij hooikoorts.

Welke invloed heeft hooikoorts op je oren?

Hooikoorts kan leiden tot tijdelijk oren die dicht gaan zitten. Mogelijk dat je daardoor tijdelijk iets minder hoort. Door het opgehoopte slijm in het middenoor als gevolg van de allergische reactie, kan er druk ontstaan op je oor. Een onprettig gevoel. Daarbij kan het zijn dat je gehoorbeentjes, kleine botjes achter het trommelvlies niet normaal gesproken het gehoor versterken, minder goed trillen waardoor je gehoor kan verslechteren. Ook kan hooikoorts leiden tot jeukende oren.

Vooral bij kinderen ligt oorpijn met jeuk op de loer. Kinderen hebben namelijk een kortere buis van
Eustachius, de buis tussen oor, neus en keel, waardoor het slijm zich sneller ophoopt. De druk op de
oren verhoogt met pijn, jeuk, gehoorverlies en mogelijke zwellingen van het oor tot gevolg.

Heb je keelpijn of heb je last van je oren door hooikoorts? Dan  kun je gebruik maken van Prevalin hooikoortstabletten***. Deze remmen het effect van histamine in je lichaam. Hierdoor worden je hooikoortsklachten ook minder. Deze tabletten werken ook als je last hebt van je ogen of neus. Je kan ook onze tips tegen hooikoorts lezen!

Bekijk dit product

 

KOAG/KAG-nr. 24-0220-0837