Waarom je zo moe bent door hooikoorts

Een vervelende klacht door hooikoorts is vermoeidheid. Jouw oogleden lijken zwaarder, je verlangt naar bedrust en de geringste inspanning lijkt veel energie te vergen. Soms geven mensen de schuld aan hooikoorts medicatie. Maar is de vermoeidheid echt aan de medicatie te wijten?

Hoe veroorzaakt hooikoorts vermoeidheid?

1 op de 10 personen kan vermoeidheid ervaren bij het gebruik van hooikoortstabletten. De vermoeidheid kan ook door het immuunsysteem worden veroorzaakt. Jouw afweersysteem is namelijk voortdurend in gevecht tegen iets wat je inademt. Dit vergt veel energie, waardoor je minder put hebt voor je dagelijkse verplichtingen.

Tips tegen vermoeidheid door hooikoorts

Alle klachten veroorzaakt door hooikoorts zijn vervelend. Het beperken van één van de klachten kan voor veel verlichting zorgen. Wil je de vermoeidheid zoveel mogelijk verminderen? Onderstaande tips kunnen je daarbij helpen:

    • Laat het wasgoed binnen drogen
      De verleiding is groot om het wasgoed buiten te drogen als het lekker weer is. Dit is geen goed idee, omdat de was alle stuifmeel zal opvangen. Als je je kleding aantrekt, dan kom je in contact met de pollen.
    • Houd ramen en deuren gesloten
      Wanneer het te warm is binnen, wil je het liefst de ramen openen voor verkoeling. Helaas kunnen pollen hierdoor jouw huis binnendringen. Als alternatief kan je een ventilator gebruiken.

Wil je meer tips tegen hooikoorts? Lees dan onze hooikoorts tips

Vermoeidheid kan worden veroorzaakt door jouw afweersysteem dat continu in gevecht is tegen iets dat je inademt. Hierdoor kan het moeilijk zijn om volledig van vermoeidheid af te komen. Gelukkig kan je andere hooikoorts klachten eenvoudig behandelen met onze producten. Bekijk ons assortiment!